Fra tid til annen er det noen som får trang til å kåre hhv alfahannene og alfahunnene på VGB, og dem om det.

 

Til orientering for dem som ikke måtte vite det fra før av; en alfahann (eller hunn) er den mest dominante innen en flokk av hundedyr (vanligvis alminnelig bikkje, men også ulv, hyene, sjakal og muligens også rev), og hele poenget med å være alfahann (eller hunn) er at de har enerett på å reprodusere seg, eller pule som det heter i dagliglivet, og da uten bruk av dong siden formålet er drektighet og ikke nytelse.

 

Men hvem faen har lyst til å være en alfahann (eller hunn)?  Vel er jeg glad i bikkja mi, men jeg vil da ikke være en, enn si sammenligne meg med en, eller søke posisjoner på samme vis som den.  

 

Friheten for meg er å ikke gå i flokk, og å kunne drite i å søke seg en posisjon i et hierarki hvor alle logrer ræva av seg for å komme inn i varmen.  Jeg står støtt likevel, sannsynligvis fordi jeg ikke er en hund og heller ikke prøver å være en.

 

Men fra sidelinja ser jeg med glede på hvem som utkåres til VGBs alfablogger i henholdsvis herre- og dameklasse. Menneskelig idioti skal ikke undervurderes.

 

Og når alfabloggeren endelig er kåret håper jeg virkelig at det følger en god bedømmelse, akkurat som på en ordentlig hundeutstilling. Alfaenes egenskaper bør behørig utlegges i detalj, og de som bare får sløyfe bør også få noen trøstende linjer, hvor det i fine ordelag gjøres rede for hvorfor de ikke nådde helt opp og fram.

 

 

Tips oss hvis dette innlegget er upassende