Man ser seg ut en relativt liten gruppe som skiller seg ut fra majoriteten, påstår at de er farlige og i ferd med å overta styringa med hele samfunnet, at de tråkker på våre verdier og snart skal innføre grusomme lover fra steder vi ikke liker å sammenligne oss med. Det er viktig å være såpass hatsk og ekstrem i uttalelsene sine at andre mennesker blir sinte og kaller deg stygge ting. Og da mener jeg virkelig stygge ting, det holder ikke med ”dumma” eller ”nå overdrev du vel litt”. Ta så hardt i at folk blir fristet til å kalle deg Hitler og si at du ikke burde få delta i debatten.

 

Når du så får høre det blir du skrekkelig lei deg, såret og forurettet, og påpeker at det vitterlig finnes elementer i den gruppen man snakket om som ikke setter pris på demokrati, er kvinneundertrykkere og kriminelle. (At de bare utgjør en liten andel av gruppa må du selvfølgelig ikke nevne)

 

Da vil alle utbryte: ”Jamen hun har jo rett!!” Og alle vil vende seg mot dem som i utgangspunktet reagerte mot et hatsk og urettferdig angrep.

 

Jeg kaller det for SJ metoden. (SJ står for sleip jævel)

 

 

Tips oss hvis dette innlegget er upassende