Kreft er en sykdom med det latinske navn Cancer, som oversatt tilbake til norsk igjen betyr kreps. Svenskene er mer rasjonelle enn oss, de kaller såvel sykdommen som delikatessen for kräft, og lar oss leve i uvisse om de kan sin latin eller ei.

De som er født i stjernetegnet krepsen må slå opp på Cancer hvis de vil lese horoskopet sitt på engelsk, uten at de dermed trenger å frykte at det er kreft som har lurt seg inn i ascendenten og truer posisjonen til å se neste nymåne. 

Jeg kunne sikkert gått adskillig dypere inn i etymologien for å finne flere sammenhenger og skillelinjer mellom kreps og kreft, men nøyer meg med å fastslå at sykdommen har fått sitt navn fordi de tidligste tiders buksprettere mente at kreftsvulster hadde samme form som små krepser. 

De var kanskje bare sultne på slutten av en lang dag på jobb, og så mat der andre ville sett ulekkerheter, eller kanskje de hadde rett, at en kreftsvulst rett og slett ligner på en liten lekkerbisken av en kreps. 

Ikke vet jeg, det eneste jeg vet er at jeg skulle ønske at forsynet hadde servert min elskede en kurv med nykokt kreps med dill, sitron, glede, musikk og akevitt til å innta gjennom munnen, ørene og ganen. Og ikke en jævla drittpakke av en cancer som truer med å ete han opp innenifra.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende